www.ibisi.es / www.entretantodigital.es

martes, 10 de noviembre de 2009

Ibi posa en marxa un Voluntariat pel Valencià.

Ibi posa en marxa un Voluntariat pel Valencià.

L'Ajuntament d'Ibi, amb el suport i la col•laboració de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià i el Centre de Formació de Persones Adultes Joan Lluís Vives, ha posat en marxa un nou projecte dedicat al Voluntariat pel Valencià, amb l'objectiu de promocionar l'ús del valencià.

Segurs de la seua importància social, des de l'Ajuntament el consideren un projecte de participació lingüística que posarà en contacte voluntaris (persones valencianoparlants) que vulguen destinar un hora a la setmana, durant un mínim de deu sessions, a conversar en persones que volen començar a parlar valencià. En paraules de la regidora d'Educació, Rosa Ibáñez, “es tracta d'unes sessions que poden ajudar a superar la possible inseguretat que provoca l'ús d'una nova llengua. Estem convençuts que aquesta campanya, que comença enguany i que de segur tindrà continuïtat en anys pròxims, aprofitarà per a donar respota a les moltes persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se, i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho”.

Aquesta iniciativa, a banda de facilitar als possibles alumnes un interlocutor per a poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser “llengua d'acollida”.

Des de l'Ajuntament d'Ibi es demana participació de persones valenciano parlants en esta campanya de Voluntariat pel Valencià. I per a explicar en detall el projecte i demanar eixa col•laboració, es convoca als interesats a una reunió que tindrà lloc el pròxim dimecres, dia18 de nov embre, a les 20 hores al mateix edifi de l'Ajuntament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario