www.ibisi.es / www.entretantodigital.es

miércoles, 25 de noviembre de 2009

Escola Valenciana presenta el Voluntariat pel Valencià.

REMITIDO:

Escola Valenciana presenta el Voluntariat pel Valencià a Ibi.

Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat han presentat el programa Voluntariat pel Valencià a Ibi. L’objectiu d’aquest servei gratuït és crear nous parlants en la nostra llengua. Per a aconseguir-ho es formen les anomenades parelles lingüístiques integrades per un voluntari i un aprenent que queden una hora a la setmana per a prendre un café, fer una passejada o compartir una afició mentre parlen en valencià: “això permet crear situacions de parla normals on els voluntaris, que són persones com tu o com jo valencianoparlants, animen a conversar als aprenents, que són persones que volen soltar-se a parlar en valencià més fluidament”, ha comentat Vicent Moreno, coordinador del programa.

El Voluntariat pel Valencià es va crear l’any 2005 i des d’aleshores s’han format més de 3.500 parelles lingüístiques al llarg de les nostres comarques. Per que fa a la comarca de l’Alcoià el programa està establert a Alcoi i a partir d’ara també a Ibi, la segona població amb més habitants de la comarca.

La presentació del programa va ser a càrrec de Rosa Ibáñez, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Ibi, Vicent Moreno, coordinador del programa, Dariana Groza, tècnica de l’oficina central del Voluntariat pel Valencià i Vicent Romans, de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat.

Segons Vicent Romans, “per a nosaltres és molt important que el Voluntariat s’establesca a Ibi perquè vora el 10% de la població són nouvinguts que tindran aquest servei com a eina d’integració”. Per altra banda, Rosa Ibáñez, comenta que “es tracta d'una nova i original manera de conversar en valencià amb algú, sense cap prejuici i de manera relaxada. Esperem que siguen moltes les persones que s'animen a ser tant voluntaries com aprenents, és molt bona oportunitat de aprendre a parlar valencià amb fluïdesa”.

Per a les persones interesades ha començat el periode d'inscripció poden informar-se i inscriure's en voluntariatpelvalencia.org o en l'Escola de Formació d'Adults d'Ibi, des d'on es gestionarà el programa a la localitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario